ohooo pana la topi-top, jelibon etc (cand obisnuiam sa facem colectie cu tot felul de ambalaje de dulciuri care la noi abia incepeau sa apara...si asa banii erau putini ca sa iti permiti sa cumperi de pofta) eu am trecut prin epoca gumei de mestecat Turbo, Tipi-Tip, glucoza, biscuitii cu miere de albina, acadele in forma de caluti, pufuletii cu lapte-praf, brifcor etc etc si mai ales semintele prajite pe care tiganii le vindeau cu 25 bani paharul (si ala nu intreg...caci indesau hartie in el sa fie cantitatea mai mica)
Doamne ce vremuri... si cat de frumos ne jucam 9 pietre, de`a va-ti-ascunselea, atinsea, frunza, sotron, plicul, fotbal, handbal....ce viata frumoasa... =)) mi`am adus aminte de sportul national celebru din fata blocului "prinsul mustelor cu dopuri de plastic" de la fiolele de vin, sau bondarii carora le legam picioarele cu ata si ce ne mai amuzam... Mi`e asa dor... Copii de azi nu stiu ce inseamna cu adevarat copilaria. Cat suflet puneam la serbarile scolare, mergeam sa cantam la teatre cu corul scolii...faceam repetitii dupa ore la muzica, la matematica, la literatura....compuneam poezii, mergeam la practica (plantam pomi si flori sau pe camp la cules de rosii, cartofi, porumb, ardei, fasole verde etc, si ce ne mai distram si ne bateam cu toate alea, cantam cantece in autobuz in drum spre camp sau inapoi spre casa). Aia scoala nu ce invata ei acum. Si nu sunt ei de vina ca sunt dobitoci acum.
Multumesc Felix. Pt noi cei care am trecut prin vremurile comunismului inseamna f mult.
Sunt multe de spus... ce am exprimat aici poate nu reprezinta nici 5%
A fost odata...